Vem är jag ?

mariacoach

Maria Ihrén heter jag och numera finns jag i Håverud, Dalsland. Jag jobbar som ansvarig på The Visitor Stugby o Restaurang, där vi driver turistnäring och hundläger.

Hundar är en stor hobby och jag är utbildad domare bruks o lydnad, tävlingssekreterare Rallylydnad o bruks/lydnad. Även tävlingsledare bruks o lydnad. Min senaste , men inte sista, utmaning var att utbilda mig till certifierad Nose Work instruktör. En fantastisk hundaktivitet som alla kan utöva.

Mitt hundliv har varat sedan 1997 då jag köpte men första ”riktiga” hund som var en liten stjärna. En aussie som hette Thage o tävlade Elitlydnad, Elitspår o Elitsök med framgång. Han var även viltspårchampion och Tjänstehund Hemvärnet. Tyvärr satte en skada stopp och han blev bara 8 år.

Nästa hund som flyttade in blev en schäfer från Molars kennel, Criiz. En fullständigt arbetsgalen individ med stort hjärta. Tävlade Elitspår o Tjänstehund Hemvärnet fram tills dess att ryggen pajade.

Min nuvarande ”sambo” är en 6- årig aussie som heter Coach. Vi tävlar Elitlydnad, Elitspår o Högre klass sök, dock ganska sparsamt pga tidsbrist under säsong. Han har även provat Rallylydnad med uppflyttning till Fortsättningsklass.

I Nose Work är han uppflyttad till NW TSM

 

Coach

Coach